Защо не ми върви в любовта?

Как да решиш този въпрос, ако отново стоиш пред монитора след провалена връзка? Или пък какво да кажеш на най-добрата си приятелка, когато при нея все не върви. Отговорът е в преодоляването на собствените ни грешки. Е, разбира се и малко късмет.

http://zazz.info/images/gallery/2011_1/260_attach_3052_normal.jpg

А грешките винаги са ужасно банални:

  • Взимаш се прекалено насериозно. Не забравяй, че трябва да се забавляваш с всяко нещо, което правиш. Някъде в теб се крие дете и трябва да му показваш света от време на време. Иначе рискуваш на 30 вече да приличаш на баба си, което съгласи се, би било голяма загуба. В този ред на мисли забавлявай се с твоите приятели, на твоите места и прави нещата, които обичаш, защото вечерите, в които споделяте случки и опит са незаменими.
  • Или пък проявяваш оптимизъм, не когато трябва. Няма принц на бял кон, дори рицар липсва. Да не говорим, че господинът не чака зад ъгъла с букет рози или любимото ти цвете. Ако пък си безнадеждно влюбена и си с него, не бъди лоша и не го идеализирай, защото ако го предизвикаш още в началото на отношенията ви да ти се обяснява, ще го изплашиш и той в никакъв случай няма да прекарва времето в мисли за теб и колко яка мацка е изпуснал. Просто забрави съдържанието на романите с имена на мъже или жени.
  • Устроени сме да създаваме домашен уют, мъжете пък се грижат за физическата страна на връзката.
  • Не си щастлива, има нещо което те мъчи в отношението му към теб. Вместо да му се обясняваш във Фейсбук, със СМС-и или по телефона, изчакай да се видите и „право куме в очи”. С недомлъвки и упреци във времето ще стигнеш до там, че няма да искаш да се прибираш вкъщи. А струва ли си да изхабиш толкова нерви и притеснения, когато нещата могат да бъдат толкова прости. Бъди откровена!
  • С какъв тип мъж се опитваш да градиш гнездо? Ако от компанията винаги си избираш обвързани, женомразци, безотговорни, донжуани, дори „леваци” във всеки смисъл, то разковничето не се ли крие в това, че се подценяваш? Не вярваш, че някой свестен тип, може да те обича. Не се уважаваш себе си. Един много важен човек за мен ми каза, че ако една жена се държи като парцал, то и другите ще се държат с нея като такъв. Колкото и грубо да е, формулата се оказва простичка. Любовта към този тип мъже е една от най-сладките, най-забавните. Като цигарите. Просто трябва да ги откажеш.

Източник: www.rozali.com